20 de ani de Rotary în Republica Moldova

Clubul Rotary Ploiești a fost prezent la sărbătorirea celor 20 de ani de la înființarea primului club Rotary din Republica Moldova.

La evenimentul care a avut loc recent la Chișinău, rotarienii ploieșteni au fost reprezentați de către Raluca Anghelache, Președintele RC Ploiești, care a răspuns astfel invitației lansate de colegii noștri de peste Prut.

Presedintele Rotary Club Ploiesti, Raluca Anghelache, alături de reprezentantul gazdelor, Presedintele RC Chisinau, Iurie Matei

Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât la aniversarea RC Chișinău – la care au participat rotarieni de la multe cluburi din România – au fost prezenți și rotarienii din Cahul, club cu care RC Ploiești are o îndelungată și strânsă relație de prietenie și colaborare.

Dincolo de toate, însă, pentru președintele RC Ploiești, Raluca Anghelache, vizita în Republica Moldova a însemnat ocazia de a se convinge încă o dată că, indiferent de forma de organizare statală, frații noștri de peste Prut gândesc și simt românește:

„Am regasit o tara pe care o stiam din povestile parintilor mei, care asemeni parintilor lui Iurie Matei (Presedintele RC Chișinău, n.n.) sunt nascuti in Romania Mare, (…)  un oras european, cu oameni prietenosi, un oras in care n-am vazut decat 4 caini comunitari si doar accidental cate o hartie aruncata pe jos. Mi-a fost drag sa ma plimb pe Bd.Stefan cel Mare si Sfint sau pe Calea Iesilor, sa vad ca facultatea de filologie poarta numele lui Ion Creanga, iar teatrul pe al lui Mihai Eminescu.Si DA, am fost fericita sa vad cum se vibreaza romaneste. (…) E bine atunci cand esti acasa.” – a consemnat la întoarcerea de la Chișinău Președintele RC Ploiești. 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.