Căsuțele cu povești – o inițiativă Rotary Club Ploiești

În încercarea de a promova lectura și de a aduce bucurie în viețile oamenilor, Rotary Club Ploiești a lansat o inițiativă ingenioasă – căsuțele cu povești. Aceste căsuțe reprezintă adevărate oaze de cultură în oraș, unde comunitatea poate împrumuta  și dona cărți.

Inspirată de un concept internațional, inițiativa Rotary Club Ploiești aduce o nouă perspectivă în privința accesului la lectură în comunitate. Căsuțele cu povești sunt amplasate strategic în diverse puncte din oraș, precum parcuri, zone pietonale și locuri de interes public, astfel încât să fie accesibile pentru toți doritorii de a descoperi noi cărți și de a împărtăși opere literare prețioase.

Scopul acestor căsuțe cu povești este de a stimula lectura în rândul tuturor categoriilor de vârstă și de a încuraja schimbul de cărți în comunitate. Indiferent dacă ești un copil însetat de aventură sau un adult dornic de evadare în lumea cărților, căsuțele cu povești oferă o modalitate simplă și accesibilă de a-ți satisface setea de lectură.

Funcționarea acestui proiect este extrem de simplă: oricine poate lua o carte din căsuța cu povești, fără nicio formalitate sau condiții. Totuși, Rotary Club Ploiești încurajează comunitatea să fie responsabilă și să respecte principiul de a împrumuta cărți și de a le returna, oferind astfel posibilitatea altora de a le descoperi și de a le citi. Pe lângă acest aspect, căsuțele cu povești reprezintă și un mod excelent de a recicla cărțile pe care nu le mai folosim, oferindu-le altora șansa de a le redescoperi și de a se bucura de ele.

„Este un proiect care se găseşte în mai multe oraşe din România şi din Europa, sub diverse nume. Noi l-am numit foarte simplu <Căsuţa cu poveşti>. Sunt amplasate şase căsuţe în Ploieşti, iar acest număr de căsuţe se va dubla în următoarele luni. Iei o carte, o citeşti, dai mai departe sau o aduci înapoi. Vii şi donezi cărţi tocmai pentru ca cei din jur să citească la rândul lor”, a spus preşedintele Clubului Rotary Ploieşti, Vlad Mateescu.

„Căsuţa cu Poveşti” este un proiect iniţiat de Clubul Rotary Ploieşti în parteneriat cu Filarmonica „Paul Constantinescu” şi Primăria Municipiului Ploieşti.

Căsuțele sunt amplasate în parcul Palatului Administrativ în apropierea statuii lui Ion Luca Caragiale, Parcul de lângă Casa de Cultura a Sindicatelor Ploiesti în apropierea statuii lui Mihai Eminescu, Parcul Mihai Viteazul, Parcul Nichita Stănescu, Parcul Dobrogeanu Gherea și Parcul Regele Mihai I al României.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.