Despre istoria clubului

„In 1940, cand s-a desfiintat – si oficial si de fapt – primul club Rotary din Ploiesti, perspectivele mentinerii unor traditii rotariene locale erau foarte reduse si au disparut complet in deceniile urmatoare.

Asadar, pentru reinvierea miscarii rotariene in “orasul aurului negru” trebuia luat totul de la inceput. La Bucuresti, unde traditiile rotariene erau mult mai puternice si unde mai traiau chiar fii ai vechilor rotarieni, care stiau multe lucruri despre Rotary International si care aveau unele relatii cu cluburi si districte de peste hotare, lucrurile au pornit mai usor.

In 1992 a luat fiinta clubul Rotary Bucuresti, avand in frunte, ca presedinte, pe Andrei Combiescu, veteran al miscarii rotariene. Imediat dupa el, in 1993 s-a infiintat clubul Timisoara.In 1994 au luat fiinta – chiar daca unele numai provizoriu – patru noi cluburi, in ordine alfabetica ele fiind la Alba Iulia, Cluj-Napoca, Iasi si Ploiesti. Asadar, Ploiestii nu au mai fost ultimul venit in familie, ca in prima editie a miscarii rotariene din Romania. “ (fragment din “Clubul Rotary Ploiesti – Prezentare monografica, autor Paul D. Popescu)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.