Echipa Interact Ploiești, în prima linie a antreprenoriatului social

Evenimentul RYLA ACT!ON Zoom desfășurat în weekendul 12-13 decembrie în spațiul online a reunit nu mai puțin de 25 de echipe din Muntenia, Oltenia și Dobrogea, alcătuite din câte patru membri Interact plus câte un rotarian.
Printre echipele participante s-a aflat și Innovation Crew, reprezentând Clubul Interact Ploiești, al cărei proiect de afacere socială a fost prezentat în competiție de Mihnea Bunghez, cel care ne-a și împărtășit impresiile sale despre acest eveniment.

“Weekend-ul trecut a avut loc poate una dintre cele mai surprinzătoare competiții de business-uri adresate liceenilor. Cu ajutorul cluburilor Rotary și Interact, această întrecere digitală între ideile elevilor din toată țara a avut un mare succes.
Ca să vă spun cum a fost experiența echipei mele, formată din Ana Mihalcea, Corina Banu, Analisa Damoc și, să nu mă uit pe mine, Mihnea Bunghez, va trebui întâi să-i adresez mulțumiri președintelui Rotary Club Ploiești, Claudius Dociu, îndrumătorul nostru in realizarea proiectului.
Ca să fiu sincer , când am acceptat invitația de a participa la acest eveniment, nici nu știam în ce ne băgăm. Inițial, ne-am imaginat că vor fi doar niște cursuri folositoare în zona antreprenoriatului, însă în prima zi a RYLA nu mică ne-a fost surpriza când am aflat că vom avea de realizat în cadrul evenimentului un proiect constând în deschiderea unei afaceri sociale.
Chiar și în aceste condiții, prima zi de RYLA a fost o adevărată plăcere și de aceea vreau sa le mulțumesc tuturor celor care s-au ocupat de organizare, trainerilor care s-au ocupat de cursuri, juriului si celor care au mai stat in spatele acestui proiect. In cadrul training-urilor am aflat noi noțiuni din zona antreprenoriatului, marketing-ului, pitch-urilor, fundraising-urilor și business-urilor.
A doua zi de RYLA a însemnat construcția proiectului nostru, din ideile cu care am contribuit toți membrii echipei străduindu-ne să concepem o afacere socială menită sa ajute copii defavorizați. Prin implementarea acestui proiect, care presupune organizarea unui centru educațional online, din banii obținuți I de la participanții înscriși la cursuri de dezvoltare personală, educație financiară, matematică, debate, IT, dorim sa achiziționăm tablete ori laptopuri, precum și abonamente internet pentru copiii din familii defavorizate, care vor avea desigur și acces gratis la cursurile organizate de noi.
Ne-am ales să investim în educație deoarece, așa cum spunea Nelson Mandela, „Educația este cea mai puternica armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea” și, chiar daca n-am urcat pe podium cu proiectul nostru, ne-am simțit cu toții conectați, deoarece am reușit practic în doar câteva ore să construim un proiect sustenabil, pe care dorim să îl implementăm cu sprijinul colegilor rotarieni, dar și să formăm conexiuni puternice între noi, devenind dintr-un grup de tineri interactieni o adevărată echipă.
Pentru aceasta, le mulțumim încă o dată organizatorilor și ne exprimăm speranța că la viitoarea ediție vor fi și mai multe echipe participante, astfel încât să putem vedea și mai multe proiecte inovative implementate de către tinerii prezenți, viitorii antreprenori de succes ai acestei țări cu un mare potențial care trebuie doar șlefuit și accelerat.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.