OASPEȚI DRAGI LA PLOIEȘTI

Rotarienii ploieșteni au primit recent vizita colegilor lor din Târgoviște. Bucuria întâlnirii cu colegii din Dâmbovița a fost dublată de faptul că oaspeții au adus cu ei una dintre picturile artistului Vasile Popovici, un reprezentant de seamă al picturii naive.
Artistul, care, suferind de poliomielită, a reușit să își depășească handicapul și să devină un veritabil model, demn de urmat, a acceptat propunerea Clubului Rotary Reșița de a fi promotorul proiectului „Culorile care dau viață”.
Scopul acestuia este de a sensibiliza populația asupra pericolului infestării cu virusul poliomielitic și de a aduce o contribuție la fondul destinat eradicării poliomielitei la nivel mondial.
WP_20160322_19_30_41_Pro
Pentru a atinge aceste obiective, rotarienii reșițeni au cumpărat patru dintre picturile lui Vasile Popovici, picturile urmând să fie transmise celorlalte cluburi din țară, în cadrul unei inedite provocări.
Astfel, fiecare dintre cluburile în care poposește unul dintre cele patru tablouri va face o donație în contul Fundației Districtului 2241, cu mențiunea : ”Pentru proiectul Culorile care dau viață din campania End polio now”, va încărca pe site-ul districtului poza membrilor alături de tabloul primit, după care vor avansa provocarea unui alt club apropiat, pe principiul rotaţiei.
WP_20160322_19_44_45_Pro
O provocare pe care, în numele rotarienilor ploieșteni, președintele în exercițiu, avocatul Mircea Grigore, a acceptat-o cu bucurie, mulțumindu-le totodată colegilor din Târgoviște pentru vizita lor și invitându-i să revină la Ploiești în luna iunie, când Clubul ROTARY Ploiești va aniversa o vârstă rotundă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.