Interact Ploiești, cooptat în C.C.P.T.

Clubul Interact Ploiești a devenit membru al Consiliului Consultativ pe Probleme pentru Tineret (CCPT), organism care funcționează pe lângă Consiliul Local al municipiului Ploiești, pe baza dialogului structurat în ceea ce privește elaborarea și monitorizarea aplicării politicilor publice în domeniul tineretului, la nivel local.

La prima ședință a CCPT la care a participat și un reprezentant al Interact Ploiești, în persoana Teodorei Capato, președintele clubului, principala problematică abordată a fost cea a prezenței scăzute la vot în rândul tinerilor.

Plenul Consiliului Consultativ pe Probleme pentru Tineret este alcătuit din reprezentanți ai mai multor organizații nonguvernamentale prahovene care se adresează tinerilor. Ședințele sunt moderate de membrii plenului prin rotație, următorul moderator fiind ales la finalul fiecărei întâlniri. Se lucrează pe șase comisii care urmăresc sectorul de tineret: cultură, educație și formare, ocuparea forței de muncă și antreprenorial, activități de voluntariat, sport și sănătate și incluziune socială.

“În opinia noastră, a interactienilor, spune Teodora Capato, președinte Interact Ploieşti, munca în echipă este principalul pas spre o comunitate unită și sperăm ca aceasta să fie și baza colaborării noastre cu ceilalți membri ai Consiliului.”

Interact Club Ploieşti, cea mai nouă și mai tânără aripă a clubului Rotary, reunește tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, care își propun să se implice în proiecte menite să schimbe în bine viața membrilor comunității locale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.