Lecții de prim ajutor pentru elevii ploieșteni

Dacă în Statele Unite ale Americii copiii învață din primii ani de școală cum să acorde primul ajutor, la noi – cu puține excepții – nici măcar adulții nu știu cum să reacționeze în cazul unei urgențe medicale.

Pornind de la această realitate, clubul Rotary Ploiești – la inițiativa președintelui în exercițiu, medicul Raluca Anghelache – a organizat împreună cu Inspectoratul Școlar Prahova și Serviciul de Ambulanță Județean un curs de prim ajutor la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești.

Timp de două zile, în “Săptămâna Altfel”, elevii acestei prestigioase unități de învățământ, coordonați pe parcursul proiectului de prof. Florina Miricel, au avut parte de lecții practice de prim ajutor susținute de cadre ale Serviciului de Ambulanță.

Elevii au putut afla astfel ce au de făcut în diversele situații de urgență medicală înainte de sosirea ambulanței, tehnici și manevre care, aplicate la timp și corect, pot salva vieți.

Potrivit președintelui Rotary Ploiești, Raluca Anghelache, acțiuni similare ar putea avea loc pe viitor și în alte școli din oraș, interesul de care s-au bucurat cursurile de la Colegiul “Mihai Viteazul”confirmând nevoia de astfel de inițiative.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.