Un proiect de impact marca Rotary Ploiești

Clubul Rotary Ploiești a scris în acest weekend ultima pagină a unui proiect ambițios, început în urmă cu cinci ani, de realizare a unei perdele forestiere pe centura de est a Ploieștiului, în locul fostei gropi de gunoi a orașului.

Sprijiniți de compania Petrotel Lukoil, rotarienii au reușit să planteze, începând  din 2013, câte 5000 de puieți în fiecare an, transformând practic fosta groapă de gunoi a orașului într-o pădure tânără, care va reprezenta o importantă sursă de oxigen pentru toți locuitorii municipiului.

Mult mai important este, însă, exemplul pe care Clubul Rotary Ploiești l-a dat comunității prin mobilizarea a sute de voluntari, cei mai mulți dintre ei elevi, a căror contribuție a fost decisivă la succesul acestui proiect ce  și-a propus să-i inspire și pe alții să realizeze astfel de programe dedicate colectivității din care fac parte.

 

Anul acesta, ne-au fost alături elevii Școlii Gimnaziale “Ienăchiță Văcărescu” și tinerii de la Organizația Umanitară Concordia, cărora le mulțumim încă o dată pentru implicarea de care au dat dovadă, dorindu-le să vadă această pădure crescând ca în povești și asigurând un aer mai curat Ploieștiului.

Menționăm, de asemenea, că în desfășurarea acestui proiect ambițios ne-au fost alături ca parteneri Primăria Municipiului Ploiești, Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Direcția Silvică Prahova și Inspectoratul Școlar Județean Prahova, cu care sperăm să colaborăm și pe viitor în realizarea unor astfel de proiecte de impact.

De altfel, Clubul Rotary Ploiești, împreună cu întreaga mișcarea rotariană, este implicat deja într-un alt proiect de împădurire la scară națională, în cadrul căruia urmează a fi plantați 1.000.000 de copaci și despre care puteți citi mai multe aici.

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.